Merei.

Repere turistce in comuna Merei

Continuand despre Sarata Monteoru astazi voi atinge problema pentru care am pornit acest demers , reperele turistice.
Din punct de vedere turistic putem aborda discutia pe trei linii principale ,si anume :
a) atractiile turistice ale Saratei Monteoru ;
b) oferte balneoclimaterice ;
c) atractii turistice din imediata apropiere.

a) Turistic,localitatea este in plina dezvoltare,an de an,dar mai ales dupa 1990,construindu-se aici spatii de cazare,masa si distractie,organizandu-se drumetii in peisajul impadurit ce o inconjoara.
Ca puncte principale care merita vizitate si vazute sunt Parcul Dendrologic situat pe proprietatea intemeietorului statiunii,G. Monteoru, Mina de Petrol infiintata tot de acesta,unica in Europa,in care au fost exploatate hidrocarburile abundente ce au existat in zona , Capela familiei Montoru si nu mai putin interesantele constructii noi aparute dupa 1990 in care se regasesc ,separat sau impreuna, elemente de arhitectura imprumutate din tarile dezvoltate imbinate cu cele autohtone.
Din punctul cunoscut sub numele "LA CRUCE" situat pe versantul vestic se poate admira intreaga localitate,punctul respectiv oferind privitorului o imagine de ansanblu asupra acestei, cu obiectivele mai vechi sau mai noi, asezate pe numeroasele vai create pe versantii inconjuratori de trecerea timpului si actiunea factorilor naturali.
b) In localitate functioneaza doua societati comerciale care exploateaza apele si namolurile terapeutice si ofera tratamente balneoclimaterice.Acestea ofera,in principal, tratamente pentru afectiuni reumatice si ale aparatului digestiv.Una dintre ele detine un bazin in aer liber,cu apa sarata,amenajat pentru baie si plaja,deschis publicului in perioada sezonului estival.Acesta este asaltat zilnlc,dar mai ales la sfarsit de saptamana,de numeroase persoane din Buzau si zona apropiata precum si din judetele invecinate.
Amplasarea localitatii intr-o mica depresiune,intre dealurile subcarpatice de curbura,versantii delurosi impaduriti,mai ales cu foioase, iernile blande si verile racoroase ofera celor interesati locul ideal pentru inlaturarea stresului cotidian sau limitarea efectelor acestuia printr-un sejur care poate fi si numai la sfarsit de saptamana dar si pe o perioada mai mare.
c) Avand ca baza de sejur Sarata Monteoru se pot organiza excursii in zone apropiate unde se pot vedea:
-Locul in care a fost descoperita Closca cu Puii de Aur din Pitroasa Mica -com. Pietroasele.Tot in aceasta comuna se mai pot vizita Castrul Roman construit de imparatul roman Constantin cel Mare incepand cu anul 324,care se intinde pe o suprafata de 124 m x 158 m,termele romane,necropola si situl istoric din apropiere.Se mai poate vizita aici Statiunea de Cercetare Viniviticola Pietroasele iar toamna se pot petrece momente memorabile la targul anual cunoscut sub numele de SARBATOAREA TAMAIOASEI.
-Tabara de Sculptura in aer liber de la Magura si Manastirea Ciolanu din comuna Tisau,ambele invecinandu-se pe un teritoriu cu peisaje superbe ce se intinde pe raza comunelor Magura si Tisau.La intersectia drumului ce ne conduce la aceste obiective turistice cu DN 10,Buzau - Brasov,,in com. Magura se poate admira Statuia si Mausoleul construite in memoria marelui voievod Mihai Viteazul care, la trecerea cu armata spre Transilvania a facut un popas pe aceste meleaguri.Din acelasi loc poate fi admirata o splendita priveliste a vaii raului Buzau pe mai multi kilometri,in susul si in josul apei.
-Vulcanii Noroiosi,situati in subcarpatii Buzaului,pe o suprafata cu raza de circa 20 km.,intre asezarile Berca-Policiori-Paclele-Arbanasi-Beciu,in mai multe puncte. Acestia reprezinta ridicaturi conice ale scoartei pamantesti,de dimensiuni reduse in comparatie cu vulcanii adevarati,formate ca urmare a emisiilor de gaze naturale degajate de rezervele de hidrocarburi din subsol,care antreneaza in drumul lor apa si noroiul intalnit, pe care le scot si depun la suprafata.Fenomenul este rar intalnit si urmarea acestuia este creerea unor zone desertice acolo unde se manifesta.
-Focul Viu- fenomen existent in satul Terca com. Lopatari ,jud. Buzau reprezinta un foc cu ardere permanenta creat prin aprinderea gazelor naturale ajunse la suprafata si este activ in zona din cele mai vechi timpuri.
-Pe DN 10, Buzau-Brasov,la circa 90 Km de Buzau poate fi vazut si admirat Lacu de acumulare si Barajul Siriu situate in zona muntoasa, in apropierea muntelui Penteleu.
Cai de acces catre toate aceste destinatii turistice exista si ele sunt, in prezent,modernizate

Alte stiri

adauga si tu
Repere turistice in com. Merei

Asa cum am promis am sa scriu despre Sarata Monteoru si potentialul sau turistic.Astazi voi... citeste mai mult

Propunere

Partidele politice si condidatii lor la fotoliu de primar al com.Merei au inceput sa ne prezinte... citeste mai mult

Repere turistce in comuna Merei

Continuand despre Sarata Monteoru astazi voi atinge problema pentru care am pornit acest demers ,... citeste mai mult

Repere turistice in com. Merei

Una din localitatile componente ale comunei Merei se numeste Sarata Monteoru si, in afara de... citeste mai mult

toate stirile
MereiIntra acum!

Poze din Merei

Trimite pe mail acum!
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

xNauWQgwlbT

Multumesc,Andreea! Sunteti minunate si rituesi sa daruiti mult.Aveam nevoie sa vad aceasta emisiune(in direct nu am reusit),tocmai pentru ca uitasem sa iert si sa ma iert.Nimic nu este intamplator si datorita voua am depasit situatii mai putin usoare.Va iubesc!

 

yBJmzwhIpI

SpAzXW vjtdaymyyuxx

 

FZZvtNLNQbif

wmlycU , [url=http://dnldbyyctajj.com/]dnldbyyctajj[/url], [link=http://lrtfjmkhuhxn.com/]lrtfjmkhuhxn[/link], http://nlfonktmzhiw.com/